Queen-tähti avautui seksikohuohjaaja Bryan Singeristä: ”Työskentely oli epämiellyttävää”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Elokuvaohjaaja Bryan Singer erotettiin Freddie Mercuryn ja Queen-yhtyeen vaiheista kertovasta Bohemian Rhapsody -elokuvasta vuosi ennen sen ilmestymistä. Ohjaustyö saatettiin loppuun Dexter Fletcherin avulla, mutta Singerin nimi on yhä edelleen elokuvakrediiteissä.

The Hollywood Reporter kysyi Freddie Mercurya elokuvassa esittäneeltä näyttelijä Rami Malekilta hänen kokemuksiaan työskentelystä elokuvaohjaaja Bryan Singerin kanssa. Malek vastasi diplomaattisesti, että kaikilla työryhmään kuuluvilla on oikeus kertoa kokemuksistaan.

– Omalla kohdallani voin kertoa, että en kokenut Bryanin kanssa työskentelyä miellyttäväksi. Ja se on ainoa, mitä sanon aiheesta tässä vaiheessa, Malek kertoi Santa Barbara Film Festivaleilla.

Elokuvaohjaaja Bryan Singer erotettiin Bohemian Rhapsody -elokuvasta joulukuussa 2017. Tuotantoyhtiö kertoi potkujen syyksi ohjaajan ongelmallisen käyttäytymisen kuvausten aikana. Bryan Singer on puolestaan väittänyt joutuneensa projektista syrjään, koska ei päässyt kymmeneen päivään kuvauspaikalle henkilökohtaisista syistä. Mies oli mennyt tapaamaan sairasta perheenjäsentään ja sairastunut myös itse.

Ohjaajan potkut liittyvät joidenkin mukaan syytöksiin miehen harjoittamasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Singer on joutunut vuosien saatossa oikeuteen muun muassa alaikäiseen sekaantumisesta, ja taannoin uusi uhri kertoi Singerin raiskanneen hänet vuonna 2003 hänen ollessa 17-vuotias. Hän on myös seksiskandaaleissa rypeneen näyttelijä Kevin Spaceyn läheinen ystävä.