Älä julkaise kaikkea somessa – pariskuntien vältettävä näitä päivityksiä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihastuminen, hullaantuminen, rakastuminen ja vakiintuminen ovat elämän upeimpia tunteita. Niitä ei kuitenkaan tarvitse jakaa kaikkien tietoon, sillä muiden mielipiteet eivät määrittele omaa onnea. Vaikka omaa parisuhdetta ja kumppania on ihana hehkuttaa silloin tällöin, on jatkuva rakkauden esittely arveluttavaa.

Sen sijaan, että hehkuttaa rakkauttaan ylenpalttisesti sosiaalisessa mediassa, kannattaa ajatuksensa ja tunteensa sanoa ääneen omalle kumppanille. Sosiaalisesta mediasta on saattanut tulla elämän parhaita puolia esittelevä näytösareena, mutta rakkauselämä on yksityistä, intiimiä ja kahden ihmisen välistä.

Älä julkaise yhteisöpalveluissa kuvakaappauksia viesteistäsi, mikäli ne sisältävät jotain henkilökohtaista, eivätkä ole yleisellä tasolla suunnattomasti naurua aiheuttavia. Älä myöskään arvostele kumppaniasi netissä tai kirjoita kodin ongelmista julkisesti.

Kysy apua ystäviltä, sukulaisilta ja ammattilaisilta henkilökohtaisesti sekä keskustele oman puolison kanssa epäkohdista. Kukaan ei myöskään jaksa katsoa päivittäin pariskuntien pusukuvia tai sänkyselfieitä. Rakkaus on upea asia ja mahtavaa, jos on löytänyt rinnalleen sen oikean ihmisen arkea jakamaan. Asian hehkuttaminen kielii kuitenkin tarpeesta osoittaa oman parisuhteen toimivuus jostain syystä myös muille.

Tällöin suhde ei välttämättä olekaan kunnossa. Söpöily on paikallaan silloin tällöin. Kukaan ei jaksa katsoa pelkästään vauvojen, lemmikkieläinten tai bailureissujen kuvia – eikä myöskään parisuhdepäivityksiä.