Huumeparoni El Chapo tuomittiin – raastava oikeuskäsittely päätökseen

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Meksikolainen rikollisjohtaja Joaquin ”El Chapo” Guzman tulee todennäköisesti viettämään loppuelämänsä vankilassa. Kartellipomo todettiin oikeudessa syylliseksi kaikkiin kymmeneen syytekohtaan.

Lähes kolme kuukautta kestänyt oikeudenkäynti kulminoitui kuusipäiväiseen käsittelyyn. Siinä Guzmanin todettiin syyllistyneen muun muassa rikollisjärjestön pyörittämiseen, rahanpesuun sekä kokaiinin, heroiinin ja tuliaseiden myyntiin.

TMZ:n mukaan Guzman ja hänen murheen murtama mallivaimonsa nähtiin näyttämässä toisilleen peukkuja tuomion jälkeen. Tuomion tarkka pituus selviää myöhemmin, mutta miehen odotetaan päätyvän elinkautiseen rangaistukseen.

Joaquin Guzman johti vuosikausien ajan pahamaineista meksikolaista Sinaloan huumekartellia. Hän pakeni vuonna 2015 meksikolaisesta vankilasta maanalaisen tunnelin kautta. Guzman kuitenkin pidätettiin uudelleen vuonna 2016, ja hänet luovutettiin myöhemmin Yhdysvaltojen viranomaisille.