Uni on tutkitusti paras lääke – riittävä lepo lisää vastustuskykyä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kuten lastenlaulussa lauletaan, on uni paras lääke. Saksassa on toteutettu tutkimus, jonka mukaan nukkuminen parantaa kehon vastustuskykyä. Solut pystyvät suojautumaan paremmin bakteereilta levänneenä.

Journal Experimental Medicine -julkaisussa on esitelty tutkimus, jonka mukaan ihmisten vastustuskyky toimii paremmin, jos henkilö on nukkunut riittävästi. Osallistujien solujen toimintaa tarkkailtiin kahdella eri jaksolla. Ensimmäisellä testijaksolla he saivat nukkua normaalisti, mutta toisella jaksolla he joutuivat valvomaan.

Tulosten perusteella keho oli terveempi hyvin nukutun jakson jälkeen. Toisin sanoen flunssakaudella kannattaa huolehtia riittävästä levosta, mikäli haluaa pysyä terveenä tai mielii takaisin terveiden kirjoihin. Nyt on lupa nukkua!