Haluatko tienata taskurahaa? Näin kartutat kassaa tavallisessa arjessa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä leipoo vapaa-ajallaan kakkuja, kutoo villasukkia tai askartelee kortteja tienatakseen hieman ylimääräisiä euroja. Yksi oiva keino rahavarojen kartuttamiseen on pullojen kerääminen, sillä siinä säästää samalla luontoa. Myös kirpputoritoiminta ja vanhojen tavaroiden myyminen kannattaa.

Nykyaikana voi tienata myös bloggaamalla, mikäli keksii tarpeeksi kiinnostavan kanavan. Leipomalla voi saada nopeastikin pikkurahaa säästöön, sillä vehnästen raaka-ainekustannukset ovat yleensä alhaisia. Myös erilaiset tilastoyhtiöt tarvitsevat vapaaehtoisia erilaisiin testeihin ja kyselyihin, ja niistä voi joskus saada myös palkkion.

Yksi perinteisimmistä nuorten tienaustavoista lienee lapsenvahtikeikat, joista voi saada mukavasti rahaa säästöön. Kädentaitoja arvostetaan suuresti ja villasukat, lasikorut tai huovutetut saunahatut saattavat mennä kuin kuumille kiville. Kannattaa kuitenkin muistaa, että toisinaan tienattu tulo on verotettavaa.