Maailman söpöin dalmatiankoira – sydämen muotoinen nenä sulattaa sydämiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Dalmatiankoira, eli dalmatialainen on helppo tunnistaa sen valkoisesta ja täplikkäästä turkistaan. Koiran turkissa olevat pilkut ovat yleensä pyöreitä, mutta nyt esittelyyn nousee sydämellisemmällä täplällä varustettu yksilö.

Wiley-niminen dalmatialainen on Instagramin suosituimpia koiria. Syynä on söpöliinin nenä, joka on sydämen muotoinen. Koiran omistaja, Denverissä asuva Lexi Smith, julkaisee sydännenäisestä lemmikistä kuvia ahkerasti sen 120.000 seuraajalle.

Dalmatiankoirat ovat vastasyntyneinä valkoisia ja pilkut tulevan turkkiin vasta muutaman viikon iässä. Toisinaan dalmatialaisen täplät voivat olla oransseja tai keltaisia. Virallisen rotumääritelmän mukaan pilkkujen tulee olla mustia tai ruskeita. Ensimmäiset dalmatiankoirat tuotiin Suomeen vuonna 1957.

View this post on Instagram

Merry Monday & Happy New Week 🖤 #minimemonday

A post shared by Wiley ♥ (@hi.wiley) on

View this post on Instagram

hi.weekend 👋

A post shared by Wiley ♥ (@hi.wiley) on