Tämä on hankalin vaihe laihduttamisessa – pilaa usein koko projektin

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Laihduttajan keho voi muuttua radikaalisti etenkin suuren ylipainon pudottamisen jälkeen. Ihmisen tulee omaksua kokonaan uudenlainen elämäntyyli jälleen siinä vaiheessa, kun ihannepaino on saavutettu. Silloin ei tarvitse enää laihduttaa, mutta tällöin on tärkeää ylläpitää tavoitepainoa.

Tavoitepainossa pysyminen saattaa vaatia säännöllistä liikuntaa siinä missä laihduttaminenkin. Kilot kertyvät nopeasti takaisin, jos ei ole valmis pitämään huolta terveellisestä ruokavaliosta ja riittävästä liikunnasta. Lepo on myös iso osa projektia, sillä ihmisen on helpompi pysyä tavoitepainossa, mikäli keho saavuttaa tarpeeksi energiaa yöunien avulla.

Popsugarin mukaan tärkeintä uudessa elämäntapamuutoksessa on muilta saatu tuki. Ylipainosta pääsee parhaiten eroon koko loppuelämään vaikuttavien muutosten avulla. Kuurit eivät kannata.