Video hyväilee aistejasi – Line Rider ja Beethoven yhdistettiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Line Rider -verkkopelissä on ideana piirtää vapaalla kädellä viivoista muodostuvia ratoja kelkalla laskevalle tikku-ukkohahmolle. Monet kappaleet ovat toimineet ratarakennelmien innoittajina, mutta taannoin julkaistu sinfoniaversio lienee niistä kaikista upein.

Saksalaisen säveltäjä Ludwig van Beethovenin sinfonia nro 5 on yksi hänen tunnetuimmista teoksistaan. Neljästä osasta koostuva kohtalonsinfonia on syntynyt Beethovenin näkemän unen perusteella. Siinä kuolema tuli koputtamaan hänen ovelleen.

Nyt samainen sinfonia soi DoodleChaosin tekemän Line Riders -videon taustalla. Hän kertoo, että radan tekemiseen kului yhteensä kolme kuukautta. Projekti kuitenkin kannatti, sillä yli 2,5 miljoonaa katselukertaa kerännyt video on parasta antia, mitä Youtube voi katsojilleen tarjoilla. Bravo!