Vankilaan toimitettiin huumetta kirjaan suihkutettuna – vangit polttivat Harry Potter -sivuja!

Ohhoh! · Tim Isokivi

Huumeita salakuljetetaan vankiloihin mitä mielikuvituksellisemmilla tavoilla. Yksi erikoisimmista keinoista kävi taannoin ilmi Iso-Britanniassa.

Nottinghamin vankilaan oli salakuljetettu Harry Potter ja liekehtivä pikari -kirja. Lukuhetkien sijaan vangit käyttivät kirjaa päihtymiseen. Sen sivuihin oli nimittäin suihkutettu Spice-nimellä tunnetun synteettisen kannabiksen kaltaista psykoaktiivista huumetta.

BBC:n mukaan kirjasta oli hävinnyt jo 400 sivua ennen kuin vartijat löysivät sen. Sivuista oli revitty kaistaleita, joita oli myyty muille vangeille BBC:n mukaan noin 57 euron kappalehintaan.

Synteettistä kannabista käytetään yleensä suihkuttamalla sitä poltettaviin kasveihin. Huume voi olla jopa sata kertaa voimakkaampaa kuin luonnollinen kannabis, ja sen tiedetään johtaneen lukuisiin kuolemantapauksiin.