Myös El Chapon pojat syytteeseen – epäillään huumeiden salakuljetuksesta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Meksikolainen huumeparoni Joaquin ”El Chapo” Guzman on ollut viime viikkoina tiiviisti otsikoissa. Nyt oikeuden eteen ovat joutumassa myös hänen poikansa. 34-vuotiasta Joaquin Guzman Lopezia ja 28-vuotiasta Ovidio Guzman Lopezia syytetään huumausainerikoksista.

Syyttäjien mukaan kaksikko salakuljetutti vuosien 2008-2018 aikana Meksikosta Yhdysvaltoihin kokaiinia, metamfetamiinia ja kannabista.

Veljeksiä ei ole toistaiseksi saatu kiinni. Heidän uskotaan Associated Press -uutistoimiston mukaan elävän parhaillaan Meksikossa.

El Chapo tuomittiin aikaisemmin tässä kuussa New Yorkissa lukuisista rikoksista kuukausia kestäneen käsittelyn päätteeksi. Sinaloan huumekartellin johtajaa odottaa todennäköisesti elinkautinen tuomio huippuvartioidussa vankilassa.