Kuollut ryhävalas ilmestyi keskelle sademetsää – tutkijat ihmeissään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ryhävalaita tavataan tyypillisesti lähinnä valtamerissä. Nyt tutkijoita kuitenkin ihmetyttää valas, joka löydettiin kuivalta maalta sademetsän keskeltä. 11-metrinen ryhävalaan ruumis löydettiin Amazonjoen suitossa sijaitsevalta Marajon saarelta.

Paikalliset viranomaiset huomasivat ruhon haaskalintujen keräännyttyä sen ympärille. Valaan uskotaan päätyneen maalle voimakkaan aallon ansiosta. Tutkijat kuitenkin ihmettelevät, kuinka ryhävalas on päätynyt lähelle Brasilian rannikkoa tähän aikaan vuodesta. Niitä tavataan yleensä etelämmässä Bahian rannikon tuntumassa elokuun ja marraskuun välillä.

Independent-lehden mukaan tutkijat aikovat kerätä näytteitä ruhosta. Tarkoituksena on selvittää valaan kuolinsyy.

 

A baleia jubarte encalhada em Soure, ilha de Marajó, era um filhote de cerca de um ano de idade e 8 m de comprimento. A…

Publiée par Bicho D'água sur Samedi 23 février 2019