Mies istui vankilassa 39 vuotta syyttömänä – sai jättikorvaukset

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kalifornialainen Craig Coley tuomittiin vuonna 1978 vankilaan ex-tyttöystävänsä ja tämän lapsen murhasta. Nyt syyttömäksi todetulle miehelle on maksettu kymmenien miljoonien korvaukset.

Coley pidätettiin pian sen jälkeen, kun tuolloin 24-vuotias Rhonda Wicht ja neljävuotias Donald Wicht löydettiin murhattuina kotoaan. Mies vakuutteli syyttömyyttään mutta ei voinut todistaa sitä, ja niinpä hänet tuomittiin elinkautiseen.

Tapauksen uudenlleenkäsittelyä vaadittiin lukuisia kertoja Innocence Project -järjestö ja tapauksessa aukkoja nähneen etsivä Mike Benderin toimesta. Lopulta rikospaikalta löydettyjä DNA-jälkiä tutkittiin. Kävi ilmi, ettei DNA kuulunut Coleylle.

Reuters-uutistoimiston mukaan mallivangiksi kuvailtu Vietnam-veteraani armahdettiin tuomarin toimesta vuonna 2017. Nykyään 71-vuotiaalle Coleylle on sittemmin myönnetty 21 miljoonan dollarin vahingonkorvaukset väärän tuomion aiheuttamista kärsimyksistä.