Tiesitkö? Nämä lentokentät tarjoavat ilmaisen kaupunkikierroksen

Matkailu · Terhi Piiroinen

Pitkän matkan lentokoneita on alkanut liikennöidä vasta hiljattain, joten toiselle puolelle maapalloa matkustettaessa joutuu vaihtamaan lentoa vähintään yhden kerran. Nyt on listattu lentokenttiä, jotka tarjoavat turisteille ilmaisia opaskierroksia kaupungissa lennon vaihtoajan aikana.

Conde Nast Traveler on listannut lentokenttiä, joilla matkustajat pääsevät nauttimaan erilaisista turistikierroksista vaihdon aikana. Vaihtoaikojen tulee olla yleensä pitkiä, kuten Taipein lentokentällä, jossa yli kahdeksan tunnin odottajat pääsevät nauttimaan ilmaiseksi lentokentän organisoimasta esittelykierroksesta kaupungilla. Kierroksen voi varata turisti-infosta.

Myös Singaporen lentokentällä on mahdollista osallistua opaskierrokselle, mikäli vaihtoajan pituus on yli kuusi tuntia. Sen sijaan Yhdysvalloissa Salt Lake Cityssa ehtii kaupunkivierailulle jo kahdessa tunnissa, ja kierros alkaa lentokentän edestä ilmaisen kyydin tarjoavasta bussista.

Istanbulin Ataturkin lentokenttä on yksi maailman vilkkaimmin liikennöidyistä, sillä se on Euroopan ja Aasian risteyskohta. Yli kuuden tunnin vaihtoajan omaavat voivat ilmottautua Hotel Deskissä viisi kertaa päivässä lähtevälle kierrokselle. Tokiossa puolestaan voi lähteä vaihtoaikana turistiajelulle tai ostoksille lentokentän tarjoamalla kuljetuksella.

Soulin lentokentällä on lukuisia turistikierrosvaihtoehtoja aina tunnin pikavisiitistä viiden tunnin nähtävyyskiertelyyn. Opasmatkoille voi ilmottautua Hana Tour -tiskillä. Amsterdamissa palveluita tarjotaan yli kuuden tunnin vaihtoajalla varustetuille matkustajille. KLM:n ohjelma on nimeltään Layover with local. Palvelu on tarkoitettu vain KLM-lentoyhtiöllä lentäville. Qatar Airways tarjoaa puolestaan ilmaisia kierroksia Dohan lentokentällä, mikäli lentojen väliin jää yli kuusi tuntia aikaa.