Arkeologit löysivät 1 800 vuotta vanhan penisgraffitin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Penikset ovat suosittu aihe niin yleisten vessojen, puistojen penkkien kuin pulpettien pinnoillekin ilmestyvissä piirroksissa. Tuore löydös paljastaa falloksen kiehtoneen oman elämänsä taiteilijoita läpi ihmiskunnan historian.

Iso-Britanniassa sijainneen Hadrianuksen vallin raunioita tutkineet Newcastlen yliopiston arkeologit löysivät muurin pinnasta lukuisia kaiverruksia. Yksi niistä osoitti isokokoista penistä. Graffitin arvoidaan olevan 1 800 vuotta vanha.

Falloksen kerrotaan olleen muinaisille roomalaisille hyvän onnen symboli. Muurista löydettiin myös esimerkiksi sotilaiden komentajaa esittänyt karikatyyri.

Hadrianuksen valli rakennettiin roomalaisten toimesta vuosina 122-126. Muuri erotti Roomalaisten valtaaman eteläisen Britannian ja saaren pohjoisosan alkuperäiskansat, jotka kapinoivat heitä vastaan.