Näin Särkänniemi uudistuu – tulossa kestävän kehityksen turismikeskus

Matkailu Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Suomen suosituimpiin matkailukohteisiin lukeutuva Särkänniemen huvipuisto uudistuu. Tampereella sijaitsevat huvipuistoalue on tullut vuosien varrella tunnetuksi niin delfinaariosta kuin toinen toistaan hurjemmista huvilaitteistaan.

Hetki sitten Tampereella esiteltu Uusi Särkänniemi tulee olemaan kestävän kehityksen monipuolinen turismikeskus. Parhaillaan Särkänniemessä käynnissä olevassa seminaarissa esiteltiin suunnitelmat, jotka taannoin rakennettu rantaväylän tunneli osaltaan mahdollistaa jätettyään maan pinnalle tilaa erilaisille uudistuksille.

Noin 650 000 – 700 000 vuosittaista kävijää viime aikoina kerännyt Särkänniemen alue on viime vuosina kehittynyt monin tavoin muun muassa uudella Koiramäen teemapuistolla. Särkänniemen seuraavaan versioon on tulossa merkittäviä uudistuksia kestävän matkailun teemalla.

Tänään julkistettiin, että Särkänniemeen on tulossa muun muassa monitoimiareena, joka voi olla urheilu- ja kulttuurikäytössä tai niiden yhdistelmänä. Myös uudelle Explore Parkille on varattu tilaa, kuten myös esimerkiksi Sara Hildenin taidemuseon laajennukselle. Tulossa on myös uusi rantareitti ja lisäksi Sukkatehtaaseen on suunniteltu kulttuurikeskusta.

Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä kertoi, että Mustalahden satamaa tullaan kehittämään aktiiviseksi satamaksi, joka ei ole jatkossa vain liikkumattomien laivojen säilytyspaikka. Samalla vahvistui, että suunnitelmissa on myös jo aiemmin julkisuudessa väläytelty köysirata. Päivän suurin paljastus oli kuitenkin suunnitelma Särkänniemen vesipuiston ja hotellin rakentamisesta.