Rattijuoppo jäi kiinni – sukunimi sai purskahtamaan nauruun

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Pittsburghissa partioivat poliisit olivat huomanneet holtittomasti ajoneuvoaan kuljettaneen kuskin. Viranomaiset seurasivat miestä asuinalueelle ja pysäyttivät auton puhallustestiä varten. Ratin takana ollut mies oli tukevassa humalassa hönkäistessään alkometriin 1,94 promillea.

Poliisiuutisen huvittavin osuus on kuitenkin se, että rattijuopon nimi on Daniel Sober. Miehen sukunimi tarkoittaa suomennettuna selvin päin olevaa henkilöä. The Smoking Gunin mukaan 44-vuotias rattijuoppo oli ollut kaikkea muuta kuin selvin päin, koska hänen verensä alkoholipitoisuus ylitti sallitun rajan yli kaksinkertaisesti.

Tässä kohtaa nimi ei ollut enne. Mies sai syytteet rattijuopumuksen lisäksi liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Herra Sober astuu oikeuden eteen myöhemmin tässä kuussa kuulemaan tuomionsa.

Poliisi