Luontokuvaajien harvinainen hetki – kuvasivat mustan pingviinin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

BBC Earthin Dynasties on yksi uusimmista luontosarjoista, joissa päästään seuraamaan maailman upeimpia luontokappaleita mestarikuvaajien ikuistamana. Nyt videolle on kuvattu ehkäpä maailman harvinaisin keisaripingviini. Se on lähes kokonaan musta.

Siinä missä albiinot ovat kauttaaltaan vaalean värisiä melaniiniväriaineen puuttumisen vuoksi, voivat jotkut eläimet olla kokonaan mustia niillä esiintyvän melanismin vuoksi. BBC America on julkaissut videon mustasta pingviinistä, jolla on melanismin värimutaatio. Kyseessä lienee ensimmäinen kerta, kun musta pingviini on ylipäätään ikuistettu videolle.

Värimuunnoksilla varustetut yksilöt joutuvat muita lajin edustajia herkemmin saalistajien uhreiksi. BBC American esittelemä yksilö on kuitenkin selviytynyt aikuisikään saakka melanismista huolimatta. Mustat pantterit ovat ehkäpä yleisimpiä melanismiyksilöitä.