Deittivalmentaja treffailijoille: Puhukaa asioista mahdollisimman suoraan ja rehellisesti

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Treffailu aloitetaan nykyisin yleensä puhelimen välityksellä. Henkilöt voivat kiinnostua toisistaan ensin ajatuksen tasolla, kunnes tapaavat kasvotusten. Sen jälkeen deittailijoiden viimeistään kannattaa olla toiminnassaan mahdollisimman rehellisiä.

Men’s Health kertoo uudesta ilmiöstä, jossa tekemisissä olevat henkilöt ottavat toisiinsa yhteyttä harvakseltaan ja muutaman päivän välein. Tällöin on mahdotonta tutustua sen kummemmin toiseen ihmiseen, koska suhteen syveneminen vaatii kommunikointia. Tällöin kannattaa kertoa tuntemuksistaan ja ajatuksistaan suoraan.

Deittailukulttuuri on täynnä sääntöjä ja olettamuksia, mutta ne eivät yksinkertaisesti toimi kaikkien kohdalla. Jos haluaa tietää toisen mielenkiinnosta, kannattaa asiasta kysyä suoraan. Seksuaaliterapeutti Rosara Torrisi sanoo, että erilaiset epävarmuustekijät voivat vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen.

Suurin osa väärinkäsityksistä ja ongelmista voi selvittää rehellisen kommunikaation avulla. Jos haluaa olla toisen kanssa enemmän tekemistä ilman turhia arvailuleikkejä, kannattaa asiasta sanoa suoraan. Jos on epävarma deittailun suhteen, kannattaa siitäkin kertoa rehellisesti ja kypsästi. Omista tunteista on hyvä puhua ilman olettamuksia tai pelaamisia.