Mies yritti salakuljettaa apinaa lentokoneessa

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

Venäläinen mies on pidätetty yritettyään salakuljettaa orankia matkatavaroidensa mukana. Mies jäi kiinni teostaan indoneisalaisella ennen koneeseen nousemista.

Oranki löydettiin nukkumasta Andrei Zhestkovin matkalaukusta Balin lentoasemalla. 27-vuotias mies kertoi halunneensa ottaa kaksivuotiaan apinan mukaan kotiin lemmikiksi.

Zhestkovin tarkoituksena oli pitää oranki unessa allergialääkkeiden ja vauvanruoan avulla. Mies väitti saaneensa uhanalaisen kädellisen ystävältään, joka olisi puolestaan ostanut sen katukauppiaalta 2,650 euron hintaan.

New York Post -lehden mukaan miehen matkatavaroista löydettiin myös kaksi elävää gekkoa ja viisi liskoa. Zhestkovia saattaa odottaa teosta enimmillään viiden vuoden vankeustuomio ja 6,190 euron sakkorangaistus.