Huumeita salakuljetettiin vankilaan rottien sisällä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kiellettyjä esineitä toimitetaan vankiloiden muurien sisään mitä mielikuvituksellisemmilla tavoilla. Nyt salakuljetukseen on käytetty kuolleita jyrsijöitä.

Dorsetissa sijaitsevan vankilan vartijat löysivät kuolleita rottia, joiden vatsoissa oli tikkejä. Eläimet oli perattu ja täytetty vankilassa kielletyillä esineillä ja päihteillä, kuten kännyköillä, SIM-korteilla, tupakkatuotteilla ja huumeilla.

Iso-Britannian oikeusministeriön mukaan kuolleet rotat oli heitetty vankilan muurien yli. Toimitukset oli järjestetty niin, että vangit pystyivät keräämään eläimet talteen heti niiden heittämisen jälkeen.

Salakuljetettujen asioiden joukossa oli muun muassa Spice-nimellä tunnettua synteettistä huumetta. Sitä on Guardian-lehden mukaan kuvailtu yhdeksi Iso-Britannian vankiloiden suurimmista ongelmista.