Naisenergiaa ruoasta – parantavat hormonitoimintaa ja kehon hyvinvointia

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Naisten ja miesten kehot ovat biologisesti erilaisia. Naisten kannattaa suosia ravinnossaan tuotteita, joista on hyötyä heidän hormonitasapainolleen ja energiansaannilleen. Alle on listattu kymmenen parasta.

Sipuleissa on runsaasti luukatoa ehkäiseviä hivenaineita, joten naisten kannattaa lisätä sitä salaatteihin ja muihin ruokiin. Myös murskattu chili sopii äärimmäisen hyvin naisen ruokavalioon, koska se parantaa aineenvaihduntaa, hillitsee näläntunnetta ja lisää kehon lämpötilaa. Lehtijuurikas saattaa puolestaan olla monelle hieman vieraampi kasvi, mutta etenkin naisten kannattaa lisätä sitä ruokalautaselle siinä olevien vitamiinien ja raudan ansiosta.

Ruusukaali, rusinat, kurpitsansiemenet ja kirsikat ovat myös mainiota ruokaa hameväen edustajille, sillä ne parantavat hormonitasapainoa, antavat keholle antioksidantteja sekä runsaasti hyödyllisiä vitamiineja. Myös mustikat ovat todellista superruokaa, jonka ikääntymistä hillitsevät ainesosat ovat useampien naisten mieleen. Juotavaksi kannattaa ottaa ylimääräistä rasvaa tehokkaasti polttava vihreä tee.

Lähde: PureWow