Krimille syntyi valkoisia leijonia – harvinainen esiintyminen kameralle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taigan-leijonapuistoon Krimille on syntynyt äärimmäisen harvinaisia valkoisia leijonia. Pikkuiset leijonanpennut ovat esiintyneet kameralle, mutta niille ei ole vielä annettu nimiä. Poikaset ovat eri sukupuolta keskenään.

Safariolosuhteita kissapedoille tarjoava eläinpuisto Krimissä on esitellyt nyt puistoon syntyneitä valkoisia leijonanpentuja. Suloiset pienokaiset ovat syntyneet maailmaan muutama päivä sitten, eikä niiden silmät ole vielä auenneet. Karjumista on kuitenkin jo harjoiteltu.

Valkoiset leijonat ovat perinteisesti trofee-metsästäjien suosikkisaaliita. Toivotaan, että nämä yksilöt saisivat nauttia pitkän ja mahdollisimman turvallisen elämän vapaana luonnossa. Ainoastaan transvaalinleijonat voivat saada valkoisia jälkeläisiä, Tunturisusi-sivusto kertoo.