Suomalaisyhtye voitti nimikiistassa kansainvälisen virvoitusjuomajätin

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Suomalainen Battle Beast -yhtye joutui taannoin merkilliseen tilanteeseen haettuaan nimelleen ja logolleen tavaramerkkisuojaa. Pian tavaramerkin rekisteröinnin jälkeen kansainvälinen virvoitusjuomajätti Monster Energy Company ilmoitti omistavansa oikeuden tavaramerkkiin ja vastustavansa yhtyeen nimen rekisteröintiä tavaramerkiksi.

Yhdysvaltojen Delawaresta käsin toimiva Monster-energiajuomista tunnettu juomayhtiö oli aiemmin rekisteröinyt tavaramerkeikseen monia iskulauseita, jossa sana ”beast” on mukana yhtenä osana. Näitä ovat muun muassa ”Unleash the Beast!” ja ”Rehab the Beast!”. Juomayhtiön näkemyksen mukaan nämä iskulauseet muodostivat esteen suomalaisen Battle Beast -yhtiön tavaramerkin rekisteröimiselle.

Battle Beast vs. Monster
Battle Beast vs. Monster

Suomalaisyhtye oli kuitenkin asiasta eri mieltä ja ryhtyi vastustamaan vaatimuksia tavaramerkin kumoamisesta. Yhtyeen puolesta käsittelyä ryhtyi hoitamaan tavaramerkkeihin eikoistunut yrittäjä Jocka Träskbäck.

Patentti- ja rekisterihallitus ratkaisi vuonna 2016 kiistan Battle Beastin voitoksi, mutta Monster Energy Company valitti asiasta markkinaoikeuteen. Nyt myös markkinaoikeus on käsitellyt asian ja ratkaissut sen suomalaisyhtyeen voitoksi. Tuomioistuin katsoi, että juomayhtiön iskulauseet eivät ole este yhtyeen nimen rekisteröimiselle.