Nainen valitti outoa kipua – silmästä löytyi neljä mehiläistä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Taiwanissa asuva nainen on hakeutunut lääkärin vastaanotolle kivuliaan silmätulehduksen takia. Kun lääkäri vilkaisi naisen turvonnutta silmää mikroskoopilla, näki hän hyönteisen jalat kyynelkanavassa alaluomen sisäpuolella.

Lääkäri veti varovaisesti naisen kyynelkanavasta ulos neljä elävää hietamehiläistä. Fooyinin yliopistollisen sairaalan lääkärit ovat äimistyneitä maailman ensimmäisestä tapauksesta, jossa naisen kyynelkanavassa on elänyt pieniä mehiläisiä. Hietamehiläisten tiedetään mieltyneen esimerkiksi ihmisen hikeen.

CTS News kertoo, että 29-vuotias taiwanilaisnainen oli ollut kunnostamassa sukuhautoja tuntiessaan jonkin menneen silmään. Hän yritti pestä silmää vedellä ja kipu voimistui seuraavan yön aikana. Mehiläiset pitivät naisen suolaisia kyyneleitä ravintonaan. Hyönteiset pysyivät elossa, koska nainen ei hieronut silmiään.