SRP muistuttaa: Älä kuvaa onnettomuuspaikkaa!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen Punainen Risti kampanjoi parhaillaan sosiaalisessa mediassa muistuttaen ihmisiä oikeanlaisesta toiminnasta onnettomuuspaikalla. Järjestö muistuttaa, että ihmisten ei ole soveliasta kuvata onnettomuuspaikoilla.

– Onnettomuuden uhrilla on oikeus yksityisyyteen. Ethän kuvaa onnettomuuspaikalla, kirjoitetaan päivityksessä.

Liikenneturva muistuttaa, että onnettomuuspaikalle saavuttua kannattaa ensimmäisenä arvioida avun tarve ja huolehtia omasta turvallisuudesta esimerkiksi heijastinliivien avulla sekä varoittaa muuta liikennettä. Sen jälkeen on tehtävä hätäilmoitus soittamalla numeroon 112.

– Valokuvaus on onnettomuuspaikoilla tarpeetonta ja epäkohteliasta. Pysähdy auttamaan, älä kuvaa, Liikenneturva painottaa.

Jakaisitko tämän pyynnön? Onnettomuuden uhrilla on oikeus yksityisyyteen.Ethän kuvaa onnettomuuspaikalla.

Publiée par Suomen Punainen Risti sur Mardi 9 avril 2019