Suomen suurin ekstaasitakavarikko Lahdessa – asunnosta löytyi 151 390 tablettia!

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hämeen poliisilaitos teki helmikuussa Suomen suurimman ekstaasitablettien takavarikon Lahdessa. Kerrostaloasunnosta löydettiin yhteensä viisi pahvilaatikollista huumeita. Kaksi suomalaista ja yksi liettualainen on vangittu törkeästä huumausainerikoksesta.

Hämeen poliisilaitoksen ja Tulli ovat tehneet tiivistä yhteistyötä vuodesta 2016 saakka. Tällöin Hollolasta takavarikoitiin kolme kiloa kokaiinia. Viranomaiset pääsivät tämän jälkeen kansainvälisen organisaation jäljille, jonka kytkökset ulottuivat Suomen Lahteen. Keskusrikospoliisi tuli mukaan laajamittaiseen tarkkailuun.

Viranomaiset seurasivat 11. helmikuuta liettualaista Ducato-merkkistö kuorma-autoa Lahden Merrasjärven uimarannan parkkipaikalle. Kuorma-auton luokse ajoi suomalainen Ford Focus. Poliisi seurasi, kun kuljettajat siirsivät laatikoita suomalaiseen ajoneuvoon. Ford Focus ajoi lahtelaisen kerrostalon pihaan lastin kanssa.

Autolle saapui toinen henkilö, jonka kanssa kuljettaja kantoi pahvilaatikoita kerrostalon sisälle. Poliisi otti heidän myöhemmin kiinni eri aikoihin ja toteutti asuntoon kotietsinnän. Laatikoista löydettiin 151.390 kappaletta ekstaasitablettia, 1.095 kappaletta 8 milligrammasia Subutex-tabletteja ja 211,7 grammaa amfetamiinia.

Poliisi on pidättänyt kolmekymppisen lahtelaismiehen, jolla on epäilty olevan yhteyksiä rikollisjengi United Brotherhoodiin. Lisäksi pidätettynä ovat toinen suomalaismies sekä liettualainen kuorma-autokuski, jonka epäillään liittyvän liettualaiseen huumausaineiden välitysorganisaatioon.