Hiilihydraatit pois ruokavaliosta? Tässä kuusi yleistä alkuvaiheen oiretta

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ketogeenisestä dieetistä on tullut viime vuosina äärimmäisen suosittua julkkisten osoitettua onnistuneita elämäntapamuutoksia sen avulla. Osa ihmisistä on noudattanut vähähiilihydraattista ruokavaliota jo vuosikymmenten ajan.

Ketogeeninen dieetti ajaa elimistön ketoosiin. Matalahiilihydraattisella ruokavaliolla on kuitenkin sivuvaikutuksia, kuten jokaisella muullakin erikoisruokavaliolla. Kun keho on ketoosissa, voi elimistö muodostaa aluksi pienen flunssan kaltaisen olotilan. Myös hengitys voi haista ja olo muuttua vetämättömäksi.

Ketogeeninen dieetti on oikeastaan elämäntapa, johon rakastuu helposti alkuongelmat selätettyään. Hiilihydraatista eroon pääseminen aiheuttaa vierotusoireita, mutta lopulta sokeriset herkut aiheuttavat jopa vastenmielisyyttä.

Sivuvaikutuksina alkuun voi tulla lihaskramppeja, suoliston toiminnan muutoksia ja ihottumaa, Kristin Kikrpatrick Cleveland Clinic’s Wellness Institutesta kertoo Popsugarille.