Vihdoinkin! Jättimarketti Walmart aloittaa kestokassien myymisen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman suurin vähittäismyyjä ja liikevaihdoltaan maailman suurin yritys Walmart on vihdoinkin osallistunut muovipussien vähentämistalkoisiin. Amerikkalainen kauppaketju on ottanut kassoilleen myyntiin kestokasseja.

Kierrätetystä muovista valmistetut kestokassit maksavat alle dollarin. Walmart haluaa osallistua kertäkäyttöisen muovin vähentämistalkoisiin. Walmartin marketit poistavat kaikki muovipussit käytöstä vuoteen 2025 mennessä. Walmartin omistuksessa on yhteensä 11.348 myymälää ympäri maailman, mutta muovitalkoot käynnistyvät ensimmäiseksi Yhdysvalloissa.

Yhdysvalloissa Kalifornian ja New Yorkin osavaltiot ovat kieltämässä kokonaan kertakäyttöisten muovipussien käytön. Euroopan parlamentti päätti äskettäin kieltävänsä kaikkien kertakäyttöisten muovituotteiden valmistamisen ja myynnin. Toimet ovat pakollisia ja vähintä, mitä ihmiset voivat tehdä maailman ympäristön hyväksi.