Lentäjä juovuksissa Helsinki-Vantaalla – Qatar Airwaysin lento peruttiin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo puhalluttaneensa Qatar Airwaysin lentohenkilökuntaan kuuluneita työntekijöitä tänään Helsinki-Vantaan lentokentällä. Kahta Qatarin kansallisen lentoyhtiön työntekijää epäillään ilmaliikennejuopumuksesta.

Poliisi oli saanut tänään aamulla kello 08:28 ilmoituksen Helsinki-Vantaan lentokentällä työtehtävissä olleista päihtyneistä miehistä. Qatar Airwaysin lentokoneen perämies ja stuertti olivat olleet humalassa. Puhallutuksen perusteella heitä on syytä epäillä ilmaliikennejuopumuksesta.

Ilmaliikennejuopumuksen raja ylittyy veren alkoholipitoisuuden ollessa yli 0,5 promillea. Ilmaliikennejuopumuksesta tuomitaan sakkoa tai vankeutta enintään kaksi vuotta. Poliisi ei tiedota asiasta enempää tällä hetkellä tutkinnan ollessa kesken.