Nainen juoksi maratonin korkokengissä – rikkoi ennätyksen

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaativiin urheilusuorituksiin osallistuminen ei tulisi monille mieleenkään ilman varta vasten liikuntakäyttöön suunniteltuja kenkiä. Ranskalainen Christelle Doyhambehere on kuitenkin toista maata.

34-vuotias nainen juoksi Pariisin maratonin korkokengät jalassa. Doyhambehere saavittu maalin 6.04.07 ajassa. Hän tuli rikkoneeksi Yhdysvaltalaisen Irene Sewellin pitelemän aikaisemman korkokengissä maratonin juoksemisen ennätyksen, joka oli 7.27.53.

Juoksijan idea oli peräisin hänen puolisonsa vitsistä. Doyhambehere oli juossut autolleen korkokengissä, ja hänelle ehdotettiin kokonaisen maratonin juoksua ne jalassaan. The Local -lehden mukaan nainen keräsi tempauksellaan varoja sairaita lapsia auttavalle Koala-hyväntekeväisyysjärjestölle.