Tyrannosauruksen luut myynnissä – hintapyyntö lähes 2,6 miljoonaa euroa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Omaa kotiaan koristamaan on nyt mahdollista hankkia tyrannosauruksen luita, ainakin mikäli ylimääräisestä rahasta ei ole puutetta. Luut ostamalla saattaa tosin saada tiedeyhteisön vihat niskaansa.

Ammattilainen fossiilien metsästäjä Alan Detrich myy eBay-verkkohuutokaupassa tyrannosauruksen poikasen luurankoa. Mies löysi luut vuonna 2013. Luuranko oli lainassa Kansasin yliopiston museossa muutaman vuoden ajan, kunnes Detrich päätti myydä sen.

– Todennäköisesti ainoa T-rex -vauva koko maailmassa! Se on 4,5 metriä pitkä ja sillä on 53-senttinen kallo täynnä sahalaitaisia hampaita, ilmoituksessa hehkutetaan.

Luurangon huutokauppaaminen on herättänyt ärtymystä tutkijoiden keskuudessa. Luurankoa ei nimittäin ole ehditty tutkimaan lainkaan. Arkeologiyhteisö SVP onkin kritisoinut avoimessa kirjeessään sekä Detrichiä että yliopistoa, jonka se uskoo nostaneen luurangon kaupallista arvoa pitämällä sitä esillä.