Michael Jacksonin edustaja haastamassa kohudokumentin ohjaajan oikeuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Michael Jacksonin ahdistelusyytöksiä käsitellyt Leaving Neverland -dokumenttielokuva on ollut kuuma puheenaihe jo kuukausien ajan. Nyt tähden toinen pesänjakaja suunnittelee vievänsä sen ohjaajan oikeuteen.

Jacksonin pesänjakajana työskennelleen John Brancan mukaan tähden perikunta suunnittelee kanteen nostamista Dan Reediä vastaan. Mies syyttää dokumentin tekijöitä perättömistä väitteistä, joiden tarkoituksena oli tehdä rahaa.

Suomessa Ylellä nähdyssä dokumentissa Wade Robson ja James Safechuck kertovat joutuneensa Jacksonin hyväksikäyttämiksi alaikäisinä. Branca kertoo Billboard-lehdelle kanteen olevan keino palauttaa tähden maine.

Michael Jacksonin perikunta on jo nostanut yhden kanteen HBO-kanavaa vastaan. Tähden perheen mukaan HBO rikkoi vuonna 1992 allekirjoitamaansa sopimusta. Jacksonin livekonsertin esittäneellä kanavalla ei sen mukaan ollut oikeutta tahria tähden mainetta.