Pelastuslaitokselta vakava vetoomus: ”Toivoisimme kaikkien jakavan”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kevään merkkejä ovat monien luonnon ennusmerkkien lisäksi myös maastopalot, joille kevätauringon kuivattamat heinikot ovat vaarallisia paikkoja. Tänäkin keväänä ympäri maata on tapahtunut jo lukuisia maastopaloja, joista eräs nähtiin nyt Mäntsälässä.

Ilmatieteenlaitos on varoittanut ruohikkopalojen vaarasta pääsiäiseksi. Näin ollen esimerkiksi nuotiota tai muuta avotulta ei saa sytyttää. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen sosiaalisessa mediassa on nyt julkaistu vetoomus kansalaisille.

– Tämä on vetoomus, jonka toivoisimme teidän kaikkien kernaasti jakavan edelleen. Heinikko on nyt kovin kuivaa ja se roihahtaa helposti varomattoman tulenkäsittelyn vuoksi. Lisäksi tuuli voi levittää palon laajalle, pelastuslaitos kirjoittaa.