Samsungilta taittuvanäyttöinen kännykkä – hajoaa jo parissa päivässä

Digi · Tim Isokivi

Samsungin taitettavalla näytöllä varustettu Galaxy Fold -puhelin ilmestyy Suomessa myyntiin 3. toukokuuta. 2 000 euron hintaisissa laitteissa on kuitenkin havaittu merkittäviä vikoja jo ennen virallista julkaisua.

Osa uutuuspuhelimen ennakkoon saaneista toimittajista on kertonut puhelimensa rikkoontuneen päivien käytön jälkeen. Verge-sivuston Dieter Bohn kertoi laitteeseen ilmestyneestä pullistumasta, joka lopulta puhkaisi ja rikkoi näytön.

Bloombergin Mark Gurman puolestaan kertoi Twitterissä laitteensa näytön hajonneen kahdessa päivässä. CNBC:n Steve Kovachila oli samanlainen ongelma, sillä näytön vasen puoli ei toiminut kunnolla.

Samsung on Reuters-uutistoimiston mukaan sittemmin kommentoinut ongelmaa. Vian kerrotaan johtuvan näytön päällä olevan muovikerroksen poistamisesta. Yhtiön mukaan näytönsuojaa muistuttavaa kerrosta ei pidä missään tapauksessa repiä irti laitteesta.