Yliopiston professori opetti ekstaasin valmistusta oppilailleen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Japanilaisessa yliopistossa opettava professori on pidätetty opastettuaan oppilaita valmistamaan MDMA-huumetta. 61-vuotias Tatsunori Iwamura on myöntänyt tekonsa.

Iwamura opetti ekstaasinakin tunnetun huumeen valmistusta lääketieteen opiskelijoille. Poliisi uskoo 11 opiskelijan valmistaneen MDMA:ta professorin oppien mukaisesti. Iwanuran epäillään myös valmistaneen vaikutuksiltaan kannabista muistuttavaa 5F-QUPIC -muuntohuumetta.

Professorin mukaan hän opetti huumeen valmistusta parantaakseen oppilaidensa lääketieteen tuntemusta. Japanin lain mukaan tutkijat tarvitsevat luvan viranomaistaholta valmistaakseen kiellettyjä lääkkeitä ja huumeita akateemisissa tarkoituksissa.

Guardian-lehden mukaan professoria saattaa odottaa teostaan maksimissaan 10 vuoden vankeustuomio. Myös yliopiston johto on kertonut rankaisevansa Iwanuraa ja hänen apulaisprofessoriaan teosta.