Huumediilerit kouluttivat papukaijan – varoitti lähestyvistä poliiseista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brasilian poliisi on takavarikoinut taannoisen ratsian yhteydessä muutakin kuin vain huumeita ja aseita. Heidän haltuunsa päätyi huumekauppiaita avustanut papukaija.

Poliisi ratsasi maanantaina Vila Irma Dulcessa sijaitsevan huumeluolan, jonka omisti paikallinen pariskunta. He löysivät paikalta papukaijan, joka oli opetettu varoittamaan saapuvista poliiseista huutamalla portugaliksi ”äiti, poliisit!”.

Viranomaiset uskovat huumekauppiaiden kouluttaneen papukaijan vartijakseen. Guardian-lehden mukaan lintua on kuvailtu erittäin uskolliseksi entisille omistajilleen, eikä se ole päästänyt pihahdustakaan poliiseille.

Papukaija on sittemmin luovutettu paikalliseen eläintarhaan, josta se tullaan vapauttamaan luontoon. Kyseessä ei ollut ensimmäinen Brasilian poliisin huumeratsioiden yhteydessä takavarikoitu eläin. Useissa tapauksissa kyse on ollut matelijoista, kuten alligaattoreista joita on käytetty hankkiutumaan eroon vihollisista.