Hylkeistä tehdään makkaraa Venäjällä – herätti laajaa vastustusta

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hylkeenlihasta valmistetut makkarat ovat kuumentaneet tunteita Venäjällä. Lihatuotetta valmistaa maan kaukoiässä sijaitsevassa Magadanskissa toimiva yhtiö.

Liikemies Vasily Borisovin yhtiön savustettua hylkeenlihaa myydään sekä makkaran että säilykelihan muodossa. Yhtiön paljastettiin viime kuussa tappaneen yhteensä 137 hyljettä tuotteitaan varten, uutisoi Guardian.

Yhtiö on puolustanut hylkeen käyttöä tuotteissaan, kuvaillen sen lihaa maukkaaksi ja ravintoarvoiltaan hyväksi. Hylkeenlihan valmistus ja myynti on kuitenkin herättänyt myös laajamittaista vastustusta. Yli 160 000 henkeä on allekirjoittanut sen lopettamista vaativan vetoomuksen change.org-sivustolla.

Yhtiön lihassaan käyttämä täplähylje ei ole suojeltu laji. Niiden metsästys on kuitenkin loppunut esimerkiksi Norjassa EU:n kiellettyä hylkeistä valmistetut tuotteet.