Avengers: Endgame murskasi lippuennätykset – tuotti yli miljardi euroa avajaisviikonloppuna

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Marvelin ja Disneyn Avengers: Endgame on noussut valtavaksi maailmanlaajuiseksi hitiksi. Elokuva on murskannut ensi-iltaviikonlopun jäljiltä lukuisia ennätyksiä.

Avengers: Endgame tuotti viiden ensimmäisen päivän aikana maailmanlaajuisesti 1,2 miljardia dollaria, eli yli miljardi euroa. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun yksikään elokuva on tuottanut yli miljardi dollaria niin lyhyessä ajassa ensi-illastaan.

Aikaisempi kansainvälisten lipputulojen ennätys kuului CNN:n mukaan Avengers: Infinity War -elokuvalle. Se tuotti ensi-iltaviikonloppuna 640 miljoonaa dollaria.

Pelkästään Yhdysvalloissa elokuva on tuottanut ennätykselliset 350 miljoonaa dollaria. Avengers: Endgame rikkoi avajaisviikonlopun ennätyksen myös Kiinassa, jossa se tahkosi rahaa 330 miljoonan dollarin edestä.