Lumikaaos uhkaa tänään – lunta tulossa jopa 30 senttiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset ovat saaneet nautiskella kaksi viikkoa poikkeuksellisen lämpimässä säässä, mutta tänään on luvassa käänne. Eri sääennustusten mukaan torstaiksi on nimittäin luvassa lumisateita koko maahan, ja osa sateista voi olla hyvinkin voimakkaita.

Perjantai-iltapäivään mennessä erityisesti Pohjois-Suomessa voi olla luvassa jopa 30 senttiä lunta, mutta etelässä lumen odotetaan sulavan nopeasti lämpötilan jäädessä plussan puolelle.

Ennusteiden mukaan autoilijoille on luvassa hyvinkin vaikeita ajokelejä, sillä kesärenkaat, yöpakkaset ja lumipeite voi olla kohtalokas yhdistelmä. Autoilijoiden tulee siis noudattaa erityistä varovaisuutta liikenteessä. Sankan lumisateen sattuessa voi olla parempi jättää auto kotiin ja käyttää julkista liikennettä.