Papukaijan uskomaton eloonjäämistarina – selvisi sieppauksesta, ampumisesta ja käärmeenpuremasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brasilialaisen eläintarhan papukaija on kuin toimintaelokuvien sankari. Lintu on selvinnyt mitä rajummista koettelemuksista, kuten luodin osumasta ja käärmeenpuremasta.

Amatsonipapukaija sai kodin Cascavelissä sijaitsevasta eläintarhasta neljä vuotta sitten. Se oli vahingoittunut kasvoistaan poliisien ja rikollisjengin välisessä yhteenotossa. Lintu nimettiin vammautuneiden kasvojensa vuoksi kauhuikoni Freddy Kruegerin mukaan.

Aikaisemmin tässä kuussa Freddyä puri käärme. Papukaijan onneksi matelija ei ollut myrkyllinen. Koettelut eivät kuitenkaan olleet ohi, sillä vain päiviä myöhemmin eläintarhaan iskeneet varkaat veivät sen mukanaan.

The Guardian -lehden mukaan Freddy löydettiin kaksi päivää sieppauksen jälkeen istumassa puussa aitauksensa vieressä. Tiedossa ei ole, miten se onnistui pakenemaan. Läheltä löydetyt verijäljet kuitenkin viittaavaat Freddyn taistelleen tiensä pois sieppaajien kynsistä.