NASA varoittaa meteori-iskujen vaaroista: ”Tässä ei ole kyse elokuvista”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA seuraa tarkasti maapallon ulkopuolisen avaruuden tapahtumia ja samalla myös asteroideja, komeettoja ja meteoreja, joitka voivat uhata ihmiskunnan tulevaisuutta. Nyt NASA-johtaja on kertonut, ettei ihmiskunta ota tarpeeksi vakavasti meteori-iskun vaaraa.

Jim Bridenstine kertoi Washingonissa järjestetyssä Planetary Defense Conference -avaruusseminaarissa, ettei ihmiskunta valmistaudu tällä hetkellä tarpeeksi siihen, että suurikokoinen meteori iskeytyisi maapalloon.

Esimerkiksi vuonna 2013 Venäjän meteori-iskussa loukkaantui 1.400 ihmistä ja vaurioitui tuhansia rakennuksia. Meteorin räjähdyksessä oli energia yhtä paljon kuin 30 Hiroshiman ydinpommissa. NASA arvioi, että vastaava isku tapahtuu keskimäärin kerran 60 vuodessa.

– Iskun uhka on suurempi kuin ihmiset ymmärtävät. Jotkin tieteelliset teoriat tuntuvat liian naurettavilta ollakseen todennäköisiä. Meidän täytyy kuitenkin varmistaa, että ihmiset ymmärtävät, ettei tämä ole Hollywoodia. Tässä ei ole kyse elokuvista, Jim Bridenstine kertoi.