Espoon joukkosurmalla uhkaillut mies: ”Suutuin hävittyäni rahaa nettipelissä!”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Länsi-Uudenmaan poliisi otti viime viikolla kiinni noin 20-vuotiaan miehen, joka oli kirjoittanut uhkauksen massasurmasta Iso Omena -kauppakeskuksessa Espoossa. Poliisi sai uhkauksesta kansalaisilta satoja yhteydenottoja eri kanavien kautta. Uhkaus kirjoitettiin TOR-verkkoon.

Viikonlopun kuulusteluissa mies myönsi teon, jota poliisi tutkii laittomana uhkauksena ja perättömänä vaarailmoituksena. Laittomasta uhkauksesta voi seurata kahden vuoden vankeusrangaistus. Lisäksi tekijä voi joutua maksamaan merkittäviä korvauksia.

– Uhkauksen kirjoittamisen motiiviksi mies kertoi suuttumuksen, joka syntyi hänen hävittyään ison summan netissä pelatussa uhkapelissä. Lisäksi mies myönsi lisänneensä julkaisemansa uhkauksen kommentteihin toisen henkilön nimen, vaikka tällä henkilöllä ei ollut asiaan mitään yhteyttä, kertoo tutkintaa johtava komisario Teemu Värtinen.

Länsi-Uudenmaan poliisi otti torstaina 2.5. kiinni noin 20-vuotiaan miehen, jonka epäiltiin kirjoittaneen TOR-verkossa…

Publiée par Länsi-Uudenmaan poliisilaitos sur Lundi 6 mai 2019