Poliisioperaatio Raaseporissa – teinipojat ammuskelivat muovikuula-aseella

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hätäkeskus sai viime lauantaina tiedon, että miestä oli yritetty ampua Tammisaaren keskustassa ennen kello 23.00. Paikalle lähetettiin useita poliisipartioita.

Poliisi selvitti nopeasti asunnon, josta miestä oli ammuttu. Asunnosta tavattiin kuusi teini-ikäistä poikaa, jotka olivat leikkineet muovikuula-aseella. Yksi 14–15-vuotiaista pojista myönsi ampuneensa leikkiaseella ikkunasta.

Muoviaseen kuula voi aiheuttaa vakavia vammoja. Onneksi aseella leikkinyt poika ei osunut kohteeseensa ja vammoilta vältyttiin. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus pahoinpitelyn yrityksestä.

– Teko on ensisijaisesti johtunut nuoruuden ymmärtämättömyydestä ja harkitsemattomuudesta. On kuitenkin muistettava, että tällaisen hätäilmoituksen jälkeen poliisi varautuu mahdolliseen aseelliseen vastarintaan. Näin varsinkin tänä päivänä, kun muovikuula-aseet voivat muistuttaa oikeaa ampuma-asetta, sanoo rikoskomisario Mats Sjöholm.