Äänestys ratkaisi: Taikasienet dekriminalisoidaan Denverissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Denverissä on äänestetty eilen psilosybiinisienten käytön ja hallussapidon rangaistusten vähentämisestä. Taikasienten laillistamisen puolesta äänestäneet voittivat niukalla äänienemmistöllä. Yksi prosentti ratkaisi äänestystuloksen.

Daily Mailin mukaan 50,56 prosenttia äänesti psilosybiinisienten dekriminalisoimisen puolesta. Viime vuosina monet tutkimukset ovat osoittaneet että psilosybiinistä voisi olla apua esimerkiksi masennuksen, ahdistuksen ja riippuvuuksien hoitoon. Taikasienet luokitellaan yleisesti huumeeksi.

Uusi laki ei kuitenkaan laillistaisi taikasienten käyttöä tai myyntiä Coloradon pääkaupunki Denverissä. Sen sijaan lakialoitteen tarkoituksena on muuttaa psilosybiinisienten huumausaineluokitusta. Uusi laki lopettaa rangaistukselliset toimenpiteet taikasienten käytöstä ja hallussapidosta yli 21-vuotiaille. Lakimuutos lähti liikkeelle kansalaisten keräämästä adressista.

Muissakin kannabiksen viihdekäytön laillistaneissa Yhdysvaltojen osavaltioissa suunnitellaan tällä hetkellä psilosybiinisienten, eli taikasienten laillistamista. Taikasienet kuuluvat nykyisin samaan kategoriaan heroiinin ja LSD:n kanssa. Asiantuntijoiden mukaan psilosybiinin käyttöä lääketieteessä on myös tutkittava lisää.