Tältä näyttää maailman nopeimmassa autossa – huippunopeus lähes 450 km/h

Autot · Tim Isokivi

Ruotsalainen Koenigsegg toi vuonna 2015 markkinoille Agera RS -auton. Maailman nopeimmaksi kutsuttua menopeliä valmistettiin vain 25 kappaletta. CNBC:n Make it -sarjan tuoreella videolla selvitetään, miltä maailman nopeimman auton ajaminen tuntuu.

Autokeräilijä Manny Khoshbinin omistaman auton vie koeajolle entinen kilpa-ajaja Justin Bell. Lähes 450 kilometrin huippuvauhdin saavuttava auto ei ole ainutlaatuinen pelkästään nopeudeltaan. Auto on koristeltu timantein ja jopa sen pakoputki on kullattu.

Koenigsegg Agera RS kykenee kiihtymään liki 100 kilometrin tuntivauhtiin alle kolmessa sekunnissa. Auto tuotiin markkinoille alun perin 2,5 miljoonan dollarin hintaan, mutta arvo tulee todennäköisesti kohoamaan jopa kymmenkertaiseksi 15 vuoden aikana.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.