Suomalaiskappale sensuroitiin somessa – syynä kappaleen nimi: ”On tämä mennyt hulluksi”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisille alunperin X Factor -ohjelmasta tutuksi tullut räppäri Sana, eli Sanna Rönnberg, tekee nykyisin musiikkia sooloartistina. Taannoin Pohjois-Suomen Vuoden Nuori Menestyjä 2018 -palkinnon saanut artisti on nyt joutunut yllättäviin ongelmiin sosiaalisten medioiden kanssa.

Syynä ongelmiin on Sanan uusin single, jonka nimi ei sovi sosiaalisen median yritysten mukaan lasten silmille ja korville. Ihmisen peräaukkoa tarkoittava kappaleen nimi Asshole on nimittäin aiheuttanut muun muassa kappaleen mainostamisen eston sekä kappaleen sensuroinnin alaikäiseltä yleisöltä. Kappaleen somemainoksista on jouduttu poistamaan kappaleen nimi ja kansi, jotta kampanjat on saatu hyväksyttyä.

Kuva: Sana

– Oon kerännyt vuosia tykkäyksiä Facebookissa, että jonain päivänä olisi helpompaa ja tavoittaisi näppärästi ihmisiä. No mitä sitä paskaa, kun ei tavoita ees seuraajiaan nykyään ilman maksettuja mainoksia. Biisi on niin hiton hyvä, mutta miten mä sen nyt saan kantautumaan ihmisten korviin, Sana ihmettelee tilannetta Staralle.

– Ja aina vaan paranee, kun katsotaan sisältö sopimattomaksi biisin nimen perusteella, eikä näytetä sitä edes sille määrälle seuraajia kuin ennen. Eikä saa ostettua mainoksia. On tämä mennyt hulluksi. Omakustanneartistin on aika hankala ponnistaa näiden ongelmien takaa, kun isoin mainosväylä hylkää kaiken kappaleen nimeen liittyvän.

Sana ihmettelee lisäksi miksi mainokset ja jaot on estetty myös täysi-ikäisiltä käyttäjiltä, eli ei pelkästään lapsilta. Vaikka kappaleen nimi on englanninkielinen ja alatyylinen, on syynä sensuuriin kappaleessa olevan kiroilun sijaan kappaleen nimi.