Turisti tyrmistyi – Airbnb-asunto paljastuikin rahtikontiksi

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Airbnb nauttii suosiosta turistien keskuudessa, mutta palvelussa ilmeene toisinaan myös varjopuolia. Kaikki ei aina ole sitä miltä se kuvissa näyttää.

Lontoosta kotoisin oleva Ben Speller matkusti Amsterdamiin jalkapallo-ottelun vuoksi. Hän vuokrasi Airbnb-majoituspalvelusta itselleen yöpaikan 134 eurolla. Sitä kuvailtiin omalla vessalla varustetuksi siistiksi kodiksi.

Siistin kodin sijaan majoituspaikka paljastui vasta paikan päällä rahtikontiksi. Juoksevaa vettä ei ollut ja vessan virkaa toimitti ulkokäymälä. Speller päätti totuuden selvittyä majoittua mielummin hotelliin, vaikka vuokraaja kieltäytyi palauttamasta hänen rahojaan.

Kohteen vuokraaja vuokrasi Airbnb:ssä myös toista rahtikonttia. Yhtiön edustaja on sittemmin kertonut Gizmodo-sivustolle poistaneensa kummatkin vuokrakohteet ja vuokraajan palvelusta.