Aku Hirviniemi tänään oikeudessa – julkaisi nyt viestin somessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme marraskuussa kuinka näyttelijä Aku Hirviniemi sai syytteet kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta. Suosikkinäyttelijä kertoi tuolloin ymmärtäneensä, että hänen käytökseensä kotonaan järjestetyissä juhlissa voi kohdistua moitteita, mutta ei katsonut toimintansa olleen luonteeltaan seksuaalista tai ahdistelevaa.

– Tuomioistuimeen on etenemässä käsiteltäväksi asia, jossa minun väitetään eräänä iltana käyttäytyneen seksuaalisesti ahdistelevasti kodissani olleissa juhlissa. Totean, että tuomitsen jyrkästi kaikenlaisen ahdistelun enkä hyväksy seksuaalista ahdistelua itseltäni enkä muilta, Aku Hirviniemi kirjoitti Facebookissa.

Tänään Hirviniemi julkaisi oikeudenkäyntinsä kynnyksellä sosiaalisessa mediassa viestin, jossa kertoo olevansa edelleen samaa mieltä kotibileisen tapahtumista.

– Kotibileisiini liittyvän tapahtumakokonaisuuden käsittely alkaa tänään Hämeenlinnan käräjäoikeudessa. Olen edelleen sitä mieltä, etten ole tehnyt mitään, mikä olisi katsottavissa rikokseksi. En salassapitosäännösten takia voi lausua asiasta tämän enempää julkisuudessa, Hirviniemi kirjoitti.

Näyttelijä kiisti syytteet, koska kyseessä ei hänen mukaansa ollut seksuaalinen ahdistelu. Syyttäjä kuitenkin päätti viedä asian tuomioistuimen käsittelyyn. Hirviniemi kertoo kantavansa tapahtuneesta vastuu, mikäli tuomioistuin katsoo hänen syyllistyneen ahdisteluun.

– Olen pahoillani asianomistajien, perheeni ja yhteistyökumppaneideni puolesta, että syyttäjä päätti viedä asian tuomioistuimeen käsiteltäväksi. Jos tuomioistuin katsoisi minun ylittäneen rajoja, jotka loukkaavat kenenkään itsemääräämisoikeutta siten, että ne täyttävät rikoksen tunnusmerkistön, kannan asiasta luonnollisesti täyden vastuun.