Helsingissä parhaillaan tilapäinen lentokieltoalue – syynä Euroopan neuvoston kokous

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Finlandia-talon yläpuolella suoritettavaa ilmailua rajoitetaan parhaillaan tilapäisellä lentokiellolla. Kieltoalue on puolen kilometrin säteellä Finlandia-talosta ja 250 metrin korkeuteen saakka maanpinnasta.

Ilmailurajoitus alkoi torstaina aamulla ja päättyy tänään perjantaina yhdeksältä illalla. Lentokieltoalue asetetaan Euroopan neuvoston kokouksen turvallisuusjärjestelyiden vuoksi. Lisäksi poliisilla on kyseisellä alueella omaa lentotoimintaa miehittämättömillä ilma-aluksilla.

– Poliisi ei myönnä alueelle poikkeuslupia. Alueella ei siis sallita viranomaistoiminnan lisäksi muuta ilmailua. Sekä lentotyötä tekevien että lennokkiharrastajien tulee pysyä poissa kielletystä ilmatilasta, sanoo tapahtuman aikana lentotoiminnasta vastaava ylikomisario Sami Hätönen.

– Poliisilla on tarvittaessa keinot puuttua luvattomaan lentotoimintaan. Poliisi valvoo kieltoaluetta tarkasti ja puuttuu kaikkiin rikkomuksiin matalalla kynnyksellä.