Missä on Pullervo? Norppalivessä pelkkä kivi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

WWF-sivustolla julkaistu Norppalive-nettikameran lähetys on alkanut 7. toukokuuta. Livekuvaa saimaannorpista esittävä sivusto on tullut muutaman vuoden aikana yhdeksi suomen suosituimmaksi lähetykseksi. Kamera seuraa norppien suosimaa kiveä, jolla hylkeet mielellään lepäilevät – ainakin aiempina vuosina.

Tällä hetkellä kamerassa ei näy kuin kivi. Ihmiset ovat innolla odottaneet muun muassa tutun saimaannorpan, Pullervon, saapumista kameran eteen tuloksetta. Pullervo on kuitenkin maisemissa, se on tosin valinnut tänä vuonna lekottelupaikakseen norppaliven viereisen kiven.

– Saimaannorpat kiipeävät tähän aikaan vuodesta rantakiville kuivattelemaan ja vaihtamaan karvaansa. Toistaiseksi muut kivet ovat kelvanneet Norppalivestä tuttua murikkaa paremmin. Emme kuitenkaan mahda asialle mitään – ja hyvä niin. Emme voi emmekä halua käskeä luonnonvaraisia eläimiä, sanoo WWF:n Luontolivestä vastaava viestinnän asiantuntija Joonas Fritze.

Saimaannorppa on nykyisin rauhoitettu, eikä niitä ole jäljellä kuin muutamia satoja yksilöitä. Norpan poikasia hukkuu vuosittain verkkoihin ja katiskoihin. Jos norppa häviää Saimaalta, häviää se samalla koko maailmasta, WWF muistuttaa.